14-06-2011

Louis XIII - World Tour
Louis XIII is onbetwist ‘s werelds fijnste en meest uitzonderlijke cognac en zeer geliefd in de hoogste politieke kringen, de modewereld en kunstkringen. De waardevolle cognac komt voor 100% uit de Grande Champagne en heeft een waarde van ongeveer € 1200,-.

Een paar weken geleden werden we door Louis XIII benaderd. Of wij mee wilden doen met de World Tour. Volgens het prachtige merk behoren we namelijk tot de 9 beste luxury blogs/websites ter wereld. Wat een eer! Daar zeiden wij natuurlijk geen nee tegen.

Maar wat houdt die World Tour precies in? Met 8 andere top luxury teams (blogs/websites) vanuit de hele wereld krijgen wij de exclusiviteit om als eerste over hun nieuwste product te mogen schrijven die op 15 juni wordt gelanceerd. Daarnaast maakt het beste team kans op een reis naar de Franse destilerij.

Om de smaak te pakken te krijgen kregen we ook een collector miniature van de Rémy Martin Louis XIII cognac t.w.v. $500 opgestuurd om te testen. Een prachtig karafje, gemaakt van Baccarat kristal. De smaak van deze bijzondere cognac is niet nieuw voor ons. In het verleden hebben wij al eens mogen nippen aan deze overheerlijke Crème de la Crème drank op een VIP feestje. De cognac is uitermate subtiel en harmonieus van smaak. Iets wat alleen zeer oude distillaten van druiven uit de Grande Champagne streek kunnen ontplooien. Een 40 tot 105 jaar oude cognac met een gemiddelde leeftijd van 50 jaar.

Morgen (15 juni) vind het officiële launch event plaats in Le Trocadero, Parijs, Frankrijk. Hier zal het nieuwe product worden gelanceerd. Ook zal hier door een jury de winnaar worden uitgekozen voor de trip naar de Franse destilerij. Gelijk daarna mogen wij, met de 8 andere luxury teams, als eerste over het product schrijven. Om de nieuwste cognac wereldwijd bekend te maken. Stay tuned!