28-06-2011

New York viert 20 jaar Restaurant WeekNew York City introduceerde 20 jaar geleden de eerste Restaurant Week, een culinair evenement dat is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd succes. Dit jaar viert de stad met veel trots een jubileum en kondigt NYC & Company - het officiële marketing en toerisme bureau voor de stad New York - aan dat er deze zomer meer dan 320 restaurants deelnemen aan de NYC Restaurant Week.

Van 11 t/m 24 juli kunnen toeristen en New Yorkers genieten van culinaire hoogstandjes in hun favoriete restaurants. Tijdens de Restaurant Week kost een driegangen lunch $24 en een driegangen diner $35. Een aantal nieuwkomers tijdens de NYC Restaurant Week zijn: Junoon, Macelleria en Socarrat Paella Bar. Daarnaast keren ook oude bekenden terug, zoals 21Club, Barbetta, Delmonico's, Le Cirque en Tribeca Grill. De volledige deelnemerslijst is te vinden op www.nycgo.com/restaurantweek en vanaf woensdag 29 juni kan er (online) worden gereserveerd.

“De zomer van 2011 is de start van de 20ste verjaardag van NYC Restaurant Week, een echte mijlpaal voor onze culinaire branche”, aldus NYC & Company CEO George Fertitta. “Dit seizoen markeert NYC’s grootste culinaire programma en wij nodigen graag iedereen uit om aan deze smakelijke traditie deel te nemen!”