28-06-2011

Porsche Design x LaCie


Porsche Design en LaCie gingen een samenwerkingsverband aan. Uitkomst: de LaCie Porsche Design Mobile Hard Drive (P’9220) en Desktop Hard Drive (P’9230). Twee externe schijven met de baanbrekende USB 3.0-technologie, een slanke aluminium behuizing en een minimalistisch ontwerp.

"LaCie levert al twintig jaar lang producten die onze digitale levens beïnvloeden en daar ook perfect in passen", zegt Juergen Gessler, CEO van de Porsche Design Group. "Het luxemerk Porsche Design hanteert die filosofie al sinds 1972 in alles wat wij maken. Elk Porsche Design-product heeft een kwalitatief hoogstaande en luxueuze uitstraling. Samen met LaCie leveren we nieuwe producten met een superieure vorm en functionaliteit."

De harde schijven zijn gemaakt van duurzaam en krasbestendig aluminium. Elke behuizing wordt met de grootste precisie vervaardigd. Het aluminium reguleert tevens de hitte, waardoor de prestaties zijn gewaarborgd. Met een kloksnelheid die drie keer sneller is dan USB 2.0, zijn dit de snelste harde schijven met USB 3.0, die op de markt verkrijgbaar zijn. Althans, dat claimt LaCie. De schijven zijn voorzien van een eco-modus voor energiebesparing, wachtwoordbescherming om bestanden te beveiligen en 10 GB aan veilige online opslag bij Wuala.

De LaCie Porsche Design Mobile Hard Drive (P’9220) is leverbaar met 500 GB of 1 TB. In de wereldwijde Porsche Design Stores is daarnaast ook een exclusief model van 750 GB verkrijgbaar. De LaCie Porsche Design Desktop Hard Drive (P’9230) is leverbaar met 1 TB en 2 TB. De producten zijn vanaf € 99,90 o.a. verkrijgbaar via de LaCie Online Store.