01-06-2011

Type-41: Luxury Supercar Club

De eerste supercar club voor de Côte d'Azur is een feit. Vorige maand werd de private club Type-41 gelanceerd op het Top Marques Monaco event.

"Supercar clubs zijn goed vertegenwoordigd in andere landen, met name in het Verenigd Koninkrijk. Type-41 is de eerste club die een unieke high-end ervaring voor supercar lovers naar de Côte d'Azur brengt", zegt Juergen Obermann, oprichter en eigenaar van Type-41.

De exclusieve club is gericht op bewoners en fanatiekelingen die regelmatig de Franse Riviera bezoeken. Dus iedereen kan in pricipe lid worden? Nee, helaas. De club is alleen toegankelijk voor uitgenodigde leden. Maximaal 111 individuen.
In tegenstelling tot andere autoclubs krijgen leden bij Type-41 toegang tot een zeldzame collectie van supercars in een gelimiteerde oplage, waarvan velen buiten de club niet eens te koop of te huur zijn. De club heeft vijf categorieën van voertuigen, met inbegrip van 'Hardcore Street Racers', 'Open Top Street Racers' en 'Great Limited Cruisers'. Leden hebben o.a. toegang tot de volgende auto's:

* Ferrari 599 GTO (beperkt tot 599 stuks)
* Audi R8 GT (beperkt tot 333 stuks)
* Mercedes CLK DTM (beperkt tot 100 stuks)
* Aston Martin DBS Volante UB-2010 (beperkt tot 20 stuks)
* Porsche Speedster (beperkt tot 364 stuks)

Het jaarlijkse lidmaatschap begint bij € 36.000,-. Dan mag je naast het rijden in een of meer supercars een reeks exclusieve Type-41 evenementen bij wonen. Denk aan prive-jet reizen naar racecircuits, Alpine Tours en lokale Riviera rondleidingen. De jaarlijkse contributie is inclusief belastingen, verzekeringen, onderhouds-, opslag- en inkoopkosten.