17-07-2011

AIFW: Quoc Thang F/W 2011 Collection


Gisteravond zaten we frontrow bij de Quoc Thang fashionshow op de Amsterdam International Fashion Week (AIFW). Quoc Thang presenteerde namelijk zijn nieuwe mannencollectie. Veel verbaasde gezichten gisteren, waaronder die van ons, want we zagen veel bontkraagjes, dikke jassen en broeken voorbij komen op de catwalk. Uhm, het ging toch om een spring-summer 2012 collectie? Nee dus, het bleek om een fall-winter 2011 collectie te gaan. Apart, maar daar houdt LUXURY4MEN wel van.

De F/W 2011 mannencollectie van Quoc Thang heeft de naam 'Een plek daarginds' en vertelt het verhaal van een avonturier die de kille, open, lege vlakte trotseert op zoek naar een plek waar hij zich geborgen en veilig voelt. Het kleurgebruik is rustig. We zagen vooral veel soorten grijs en blauw en her en der een groenige accentkleur. Materaalgebruik: een combinatie van high tech nylon, verschillende soorten wol en katoen in oiled wax.

3x3x3-conceptQuoc Thang voerde veel vernieuwing door in deze collectie. Waar je in collecties vaak meer tops ziet dan jassen of broeken, koos Thang ervoor om van iedere laag 3 stuks te maken. De collectie be­staat uit 9 silhouetten van ieder 3 lagen, in totaal 27 items. Erg fijn is dat we de stukken onderling met elkaar kunnen combineren.

De collectie kunnen we direct kopen. Ook stelt Quoc Thang in verband met de lancering een aantal limited editions uit de nieuwe collectie beschikbaar op zijn website.

Photos: Nino de Snoo
Camera: Nikon D3100