25-07-2011

Apple Thunderbolt Display

Apple onthulde onlangs zijn nieuwe Thunderbolt Display, 's werelds eerste beeldscherm met Thunderbolt I/O-technologie en het 'ultieme' dockingstation voor uw Mac-notebook.

Philip Schiller, senior vice president Worldwide Product Marketing van Apple, vertelt: "Om dit beeldscherm als dock te gebruiken, is slechts één kabel nodig. Gebruikers kunnen hun notebook vervolgens op snelle randapparaten, netwerken en geluidsapparatuur aansluiten."

Het beeldscherm is over de gehele breedte voorzien van een glazen afdekplaat en heeft een beeldverhouding van 16:9. Voor het scherm is gebruikgemaakt van IPS-technologie die volgens het merk zorgt 'voor een schitterend beeld onder een zeer grote kijkhoek van 178 graden'. De Thunderbolt Display is voorzien van een ingebouwde FaceTime HD-videocamera voor haarscherpe beelden bij videochats, een 2.1-luidsprekersysteem voor uitstekende geluidskwaliteit, een geïntegreerde MagSafe-oplader om de Mac-notebook van stroom te voorzien, drie USB 2.0-poorten, één FireWire 800 -poort, één Gigabit Ethernet-poort en een Thunderbolt-poort voor het lusgewijs aansluiten van vijf extra Thunderbolt-apparaten.

De Thunderbolt Display bevat een omgevingslichtsensor die de helderheid van het beeldscherm automatisch aanpast aan het omgevingslicht. Het mooie hierbij is dat de sensor precies zoveel energie gebruikt als nodig is voor een optimale weergave.

Binnen 60 dagen verkrijgbaar via de Apple Store voor € 999,-. Let op: Voor dit beeldscherm is dus een Mac met een Thunderbolt I/O-poort vereist!