05-07-2011

Björn ♥ John
Het grootste sportduo aller tijden, Björn Borg en John McEnroe, slaat de handen in elkaar voor de lancering van een limited edition underwear-collectie. De collectie bestaat uit vier verschillende stijlen, waarvan twee ontworpen door Borg en twee door McEnroe, en komt begin augustus op de markt. Het wordt een beperkte editie die maar een korte periode beschikbaar zal zijn. De collectie is geïnspireerd op de gouden tennisjaren van beiden en doet denken aan de eighties, de periode waarin de legendarische Wimbledon-finale tussen beide rivalen plaatsvond.

"Zodra ik het hoorde, was ik helemaal weg van het idee. Het is een buitenkans om nog eens samen te spelen met John en hem op een ander terrein te verslaan", lacht Björn Borg. Athur Engel, CEO van Björn Borg vertelt: "Ik ben erg opgewonden over deze samenwerking met een andere grote tennislegende. McEnroe en Borg vullen elkaar perfect aan. De samenwerking weerspiegelt ons erfgoed en onze basiswaarden".


Naast de 4 % van de opbrengst die naar liefdadigheid gaat, organiseren Borg en McEnroe ook een liefdadigheidsveiling. Op het internet worden acht unieke stukken uit de tennismemorabilia van Borg en McEnroe geveild. En vanaf 2 juli kan er ook geboden worden op een partijtje tennis met beide iconen. Alle opbrengsten gaan naar de John and Patty McEnroe Foundation en komen ten goede aan de volgende liefdadigheidsorganisaties: Beyond Nuclear, Laureus USA, The J/P Haitian Relief Organization and Riverkeeper.

De limited edition bestaat uit 100 stukken ondergoed met de echte handtekeningen van Björn Borg en John McEnroe. De 100 stuks worden willekeurig verspreid over de hele wereld (grote delen in Europa, Canada en de VS) en te koop aangeboden in Björn Borg-winkels en de Björn Borg-webshop.