28-07-2011

Cruyff Sports returns to the football field

Cruyff Sports, opgericht door Johan Cruijff himself, presenteert twee elegante voetbalschoenen geïnspireerd op het ambachtelijk en stijlvol voetbalschoenverleden. Hierdoor maakt het merk eindelijk zijn comeback op het voetbalveld. De schoenen zijn geproduceerd in Italië en zijn gemaakt van Italiaans leer.

Match
De Match is geïnspireerd op het revolutionaire model met dezelfde naam uit de jaren '80. Het bovenwerk is een mix van kalfsleer en kangoeroe leer die samen zorgen voor de ultieme functionele combinatie: het kalfsleer aan de zij- en hielkant van de schoen zorgt voor stabiliteit en duurzaamheid, terwijl het kangoeroe leer aan de voorkant optimaal balgevoel voor zijn rekening neemt. Aldus het merk. De binnenvoering is een technische nylon die volgens Cruyff Sports 'ademt en vormvastheid waarborgt'. De handtekening van Johan Cruijff maakt het design af.

Campéon
Het model Campéon heeft een kalfsleren bovenwerk en eveneens ronde noppen. Het c-flash logo aan de zijkant is exact hetzelfde logo als die in de jaren '80 op de schoenen van van Basten en Bergkamp stonden afgebeeld. Hij is een stuk goedkoper dan de Match. De reden waarschijnlijk waarom er niet meer over te vertellen valt.

De Match (onze favoriet) is verkrijgbaar in de kleuren zwart/wit en wit (beiden met gouden accenten) en kost 129,95 euro. De Campéon is verkrijgbaar in de kleuren zwart/wit en zwart/wit/blauw en kost 89,95 euro. Ze zijn vanaf nu verkrijgbaar bij de betere sport speciaal zaak.