05-07-2011

Ducati and Tudor

Op de vooravond van de Italiaanse ronde van het MotoGP kampioenschap op Mugello, hebben Ducati en Tudor de start van een prestigieuze samenwerking aangekondigd. Tudor zal de samenwerking beginnen met het lanceren van een herdenkingsuurwerk toegewijd aan Ducati en in lijn met de opwindende wereld van snelheid, motoren en races. Dit zal een toevoeging worden aan de nieuwe reeks van sportieve horloges, welke onlangs zijn gepresenteerd op Baselworld 2011.

De serie van roestvrij stalen horloges, bekend als de Fastrider collectie, zijn voorzien van het Tudor 7753 self-winding movement met een energiereserve van 46 uur, geplaatst in een 42mm doorsnee waterdichte behuizing met een matte afwerking. Er zijn verschillende versies beschikbaar: met een leren band, een roestvrij stalen band of een zwarte stoffen band met drie rode strepen welke voor deze collectie tevens in het klokje naar voren komen.

De twee bedrijven streven continue naar hoge prestaties en originele designs, welke direct herkenbaar worden door de geraffineerde sportieve stijl. De snelheid en prestaties van de krachtige Desmodromische motor in een Ducati motorfiets, versterkt door een sterk en hightech chassis, kan worden vergeleken met uitzonderlijke weerstand, vertrouwelijkheid en precisie van een Tudor horloge. In de komende jaren zullen de beide bedrijven zich richten op het creëren van steeds meer prestigieuze productlijnen.