10-07-2011

Kasbah Tamadot


Kasbah Tamadot is een indrukwekkend hotel, vastgesteld op de voet van het Atlasgebergte, circa een uur rijden van Marrakech, Marokko. Oorspronkelijk behoorde dit hotel toe aan Luciano Tempo, een antiekverzamelaar uit Californie, die het geheel met kostbare stukken heeft ingericht. Sir Richard Branson ontdekte dit optrekje tijdens de voorbereidingen op zijn non-stop ballonvaart rond de wereld en werd op slag verliefd op de sprooksjesachtige sfeer en uitstraling en kocht het complex. Zouden wij ook doen met zijn vermogen.

Het hotel beschikt over 24 kamers en suites, waaronder zes luxe Berberse tenten. Alle kamers zijn ingericht met Marokkaanse meubels en antiek en hebben een unieke Berberse naam. De suites beschikken over een terras of balkon en de Master suite heeft een privé-zwembad. De zes Berberse tenten hebben een eigen terras met zwembad met een fantastisch uitzicht op het Atlasgebergte. Ontspanning staat in Kasbah Tamadot centraal en ze hebben daarvoor verschillende faciliteiten, zoals een binnen- en buitenzwembad, een tennisbaan en een fitnessruimte. Tevens behuist het complex een hammam (Turks badhuis) en een spa. In de omgeving zelf zijn tochten te voet, te paard of per luchtballon mogelijk.

Tegenwoordig werken er 100 medewerkers samen met drie ezels en twee kamelen. Binnen de bescherming van de muren bevindt zich een schitterende tuin met fruitbomen, een collectie cactussen en uitgestrekte rozenperken. Met zijn vele intieme patio's, smaakvolle antiquiteiten en uitgelezen tuinen past de kasbah wonderwel in het inspirerende panorama van de omgeving.

Tarieven starten vanaf € 1.480,- per kamer voor 3 nachten (op basis van twee personen en inclusief alle maaltijden).