23-07-2011

Tribal Art Fair 2011

Picasso, Matisse, Giacometti, Wolkers en vele andere kunstenaars werden gegrepen door de beeldende vormen van niet westerse culturen, legden verzamelingen aan en lieten zich er in hun werk door inspireren. Tijdens de Tribal Art Fair 2011 tonen 19 galerieën uit Nederland, Duitsland, Frankrijk en Engeland objecten uit deze culturen - een 'must see' als u van tribale kunst houdt.

De meer dan 2000 objecten uit Afrika, Oceanië en Azië bieden grote diversiteit qua functie, vorm, regio en budget. U zult er gebruiksvoorwerpen en religieuze voorwerpen, sieraden, textiel, meubels, wapens en nog veel meer zien. Zo is er bijvoorbeeld het angstaanjagende masker die vrouwen uit het mannenhuis moest weren, een grof gesneden beeld dat ooit de voedselvoorraad zou beschermen en de minutieus bewerkte knots die zijn dodelijke karakter doet vergeten.

In tegenstelling tot Parcours des Mondes in Parijs en BRUNEAF in Brussel staan in Amsterdam de galerieën op 1 locatie in kerkgebouw De Duif aan het Amstelveld waardoor het bezoek aan de beurs vele male minder tijdrovend is. De Duif biedt met haar religieuze decor een fraai contrast tot de getoonde voorwerpen en draagt bij aan de open en vriendelijke sfeer waar de beurs bekend om staat.

Datum: 28 oktober t/m 30 oktober
Openingstijden: vrijdag, zaterdag en zondag - 11.00 / 18.00 uur
Locatie: De Duif, Prinsengracht 756, Amsterdam