05-08-2011

Cadillac to launch new compact luxury car in 2012

Cadillac maakte donderdag bekend dat in 2012 het modelprogramma zal worden uitgebreid met twee nieuwe luxueuze modellen. Dit betekent de intrede van Cadillac in het segment van de compacte auto’s.

"Cadillac zal volgend jaar de grote XTS sedan en een compacte sport sedan met de codenaam ATS op de markt brengen, modellen die de CTS Sedan, Coupe en Wagon reeks aanvullen," verklaarde GM North America president Mark in Traverse City, Michigan in het 'Center for Automotive Research’s Management Briefing Seminars'.

De Cadillac XTS, die in het voorjaar van 2012 zal worden gelanceerd, is gebaseerd op de XTS Platinum Concept, die ook is getoond op de Geneve Motorshow. Hij heeft een geavanceerd voorwiel- en all-wheelaandrijfsysteem. De Cadillac, met codenaam ATS, zal in de zomer van 2012 worden gelanceerd. Het merk zal dan een achterwielaangedreven luxueuze sport sedan in het programma hebben die de strijd aan zal binden met de BMW 3-Series, de Mercedes-Benz C-Klasse en de Audi A4. Boven zien we de eerste schets van de ATS. Ziet er strak uit!