31-08-2011

Christopher Shannon Fall-Winter 2011 collectionKeer op keer blijft de toonaangevende Britse ontwerper Christopher Shannon ons verbazen. En dat mag ook wel. Het modetalent volgde namelijk zijn opleiding aan het prestigieuze Central St. Martins, waar ook John Galliano en Alexander McQueen zijn afgestudeerd.

Voor de aankomende herfst-winter collectie gebruikte Shannon de tv-serie Human Planet als bron van inspiratie. Shannon is namelijk groot fan van David Attenbourough. Bond Street meets Peru, zo laat de collectie zich het best omschrijven. Vergeleken met de vorige collecties zijn de gebruikte prints in de najaarscollectie brutaler, meer abstract en nu ook doorgevoerd in de accessoires. Zwarten en patronen spelen de hoofdrol binnen de collectie, evenals de stoffen katoen en nylon.

Indrukwekkend zijn de glanzende stoffen in combinatie met de bedwelmende Oxfam-achtige versieringen en her en der het beetje kleur, doorgevoerd in de accessoires. De welbekende Eastpak x Christopher Shannon tassen maken de look compleet.