23-08-2011

Emporio Armani Diamonds Black Carat

Dit najaar komt Emporio Armani met een nieuwe versie van de Diamonds parfums: Diamonds Black Carat, een kruidig houtachtig parfum in een zwarte, multigeslepen flacon.

Hij is gecreëerd door parfumeur Jacques Cavallier, die in het verleden ook al parfums creëerde voor onder anderen Diesel, Yves Saint Laurent, Bvlgari, Issey Miyake en Paco Rabanne.

Geurbeleving
De samensmelting van citrus, bergamot en sinaasappel wordt gecombineerd met Sichuan peper om een energiek en levendig effect op te roepen. Cacoabonen, overigens niet vaak verwerkt in herengeuren, geven een poederig effect van mysterie. Een kleine concentratie van intense vetiver voegt houtachtige noten van Gaiac en cederhout toe.

De geur gaat de 'nieuwe zwarte verslaving worden', meent het merk. Dat zullen we natuurlijk eerst moeten afwachten. Tijdens een test hebben we wel meerdere malen lopen spuiten. Gebeurt niet zo vaak. Of we verslaafd zijn? Vinden we een groot woord. Fan zijn we wel. Vooral ook van de strakke flacon.

De Diamonds Black Carat for Him Eau de Toilette van 50 ml kost 59 euro, de vrouwelijke versie kost 70,80 euro. Verkrijgbaar vanaf november 2011 bij de door Giorgio Armani erkende verkooppunten.