16-08-2011

Jean Paul Gaultier - Kokorico

We moeten nog even wachten op Kokorico. De langverwachte opvolger van Jean Paul Gaultier's monsterhit Le Male komt pas in februari 2012 in Nederland in de winkels. In juli werd de geur al voorgesteld aan de pers en een handjevol beroemdheden, direct na Gaultier's fall-winter haute couture show.

Het Baskische topmodel Jon Kortajarena kreeg de hoofdrol in zowel de printcampagne als in de commercial, beiden geschoten door Jean Baptiste Mondino.

De geur is volgens het merk krachtig, fris en tegelijkertijd mannelijk. Kokorico opent in de top met verfrissende vijgebladeren, gevolgd door het hart gevuld met rauwe cacao. De geur wordt in de basis afgerond met houtachtige noten van patchouli, ceder en vetiver die de mannelijkheid en kracht van de geur uitstralen. De flacon en verpakking beschikken over flamboyante, eigenwijze en dramatische elementen, zoals de veren en de kleuren zwart en rood. De flacon heeft de vorm van een sculptuur van een mannelijk hoofd van de ene zijde, en de vorm van een torso vanaf de andere zijde.

Op de Franse site kan men Kokorico al reserveren. De eerste 100 flesjes zijn namelijk genummerd en gesigneerd door JP Gaultier himself. De L'Eau de toilette Kollector Vaporisateur van 100 ml kost 75 euro. De fles wordt vanaf 5 september bezorgd.