19-08-2011

Lexus GS 350

Lexus heeft de nieuwe generatie GS onthuld tijdens het Pebble Beach Concours d’Elegance in Californië. Het gaat om de GS 350, een duidelijke vingerwijzing voor de nieuwe Full Hybrid GS die op de autoshow van Frankfurt (september) wordt onthuld.

De GS combineert een krachtig, dynamisch ontwerp met een scherpe besturing, innovatieve techniek en een rijke standaarduitrusting. Dankzij smart packaging groeide de ruimte in het interieur fors, ondanks het feit dat de buitenmaten onveranderd bleven. Het geeft de GS een Europese inborst.

De GS biedt meer ruimte en comfort aan zowel de voor- als de achterpassagiers. De gehele cockpit is rond de bestuurder gebouwd. Een horizontaal georiënteerd instrumentenpaneel benadrukt de ruimte door de brede lay-out. "Een nieuw ontworpen stoelframe en dito stuurkolom zorgen voor een fijne zitpositie en uitstekende instelmogelijkheden", vertelt een woordvoerder van Lexus.

De bestuurder kan straks kiezen uit verschillende rijstanden, waaronder naast een Eco-modus ook onder meer (afhankelijk van de uitvoering) een Sport en Sport+ stand. In die laatste twee standen ligt de nadruk op het leveren van maximale prestaties, zowel motorisch als dynamisch. Maar in elke rijstand profiteert de berijder van een GS van een nieuwe, sneller schakelende transmissie.

Het nieuwe Lexus-multimedia systeem zorgt voor state of the art entertainment. Blikvanger is diens 8" groot hoge resolutie scherm om alle (al dan niet via Bluetooth aangesloten) media in de gaten te houden. Wie de top wil, kiest voor het haarscherpe 12,3" splitscreen multimediadisplay met het 835 watt sterke Mark Levinson-audio en DVD-systeem met een high end D Digital-versterker, goed voor 10 kanalen. Het systeem stuurt 17 (!) Green Edge speakers aan en levert kristalhelder 7.1 Surround Sound.