24-08-2011

Maserati GranCabrio Fendi
De Maserati GranCabrio Fendi ‘designed by Silvia Venturini Fendi’ is ontstaan uit een samenwerking tussen de twee iconische ‘made in Italy’ merken die gezamenlijke merkwaarden als vakmanschap en traditie koesteren. De stijlvolle bak wordt in september 2011 geïntroduceerd op de Frankfurt Motor Show.

Hij wordt vervaardigd in het historische hoofdkantoor van Maserati in Modena, met behulp van exclusieve materialen die in diverse kleuren speciaal voor dit project zijn gecreëerd. De drielaagse carrosseriekleur, Grigio Fiamma Fendi genaamd, is een donkergrijze lak met een oplichtende gouden schittering aan het oppervlak. De Pergamena Fendi houtafwerking in het interieur loopt over de breedte van het dashboard door in de portieren en komt ook terug op de bovenkant van de versnellingspook, alle in het iconische Fendi geel, net als de remklauwen en de geborduurde gele drietandemblemen op de hoofdsteunen.

Cuoio Romano, Fendi’s meest prestigieuze leersoort uit de Selleria-lijn, is gebruikt voor details als de cover boven het instrumentarium, voor de versnellingspook en voor de profielen van de vloermatten. Het komt tevens terug in de Limited Edition Travel Set, een bijpassende bagage- en accessoireset.

De auto vertegenwoordigt een perfect huwelijk tussen de kunst van een met de hand vervaardigd product en de ultieme technologie van zijn 4.7-liter V8-motor gekoppeld aan een automatische transmissie; een combinatie die zorgt voor een uniek motorgeluid, muziek voor de oren van de echte autokenner.

Silvia Venturini Fendi’s speciaal vervaardigde logo bekrachtigt de samenwerking. Een zilveren, ovaal typeplaatje waarin de Maserati-drietand, het Fendi-logo en een vijfcijferig serienummer (vijf is een iconisch getal voor Fendi) zijn gegraveerd, bevindt zich op het dashboard, vóór de passagiersstoel, en op de zijkanten van het van zwarte stof voorziene neerklapbare dak.