29-08-2011

The new Porsche 911 CarreraPorsche heeft een nieuwe 911 Carrera geïntroduceerd. Geheel in lijn met de 911-ontwerptraditie straalt ook dit model kracht en elegantie uit.

In het interieur heeft het merk een gloednieuw dashboard gemonteerd die duidelijke overeenkomsten met andere modellen in zijn familie toont. Dankzij de hoog oplopende middenconsole en de dicht bij het stuurwiel gemonteerde versnellingspook is het cockpitgehalte hoger dan ooit. Dit wordt nogmaals versterkt door de klassieke Porsche-elementen, zoals het instrumentarium met vijf ronde tellers, de centraal geplaatste toerenteller en het links van het stuur geplaatste contactslot.

Ondanks de toegenomen buitenmaten weegt de nieuwe generatie 911 ruim 45 kilogram minder dan zijn voorganger. Dit is te danken aan de compleet nieuwe, lichtgewicht carrosserie van een aluminium-staalcomposiet die het koetswerk eveneens een stuk stijver heeft gemaakt.

En dan de daadwerkelijke prestaties van de coole Duitser. De 400 pk sterke Carrera S met PDK-transmissie accelereert van 0 naar 100 km/uur in 4,3 seconden. Na het indrukken van de Sport Plus-knop die hoort bij het optionele Sport Chrono-pakket kan dat zelfs in 4,1 seconden. De 50 pk minder sterke Carrera met PDK noteert hiervoor 4,6 en 4,4 seconden.

De nieuwe 911 zal officieel onthuld worden tijdens de IAA in Frankfurt. Het model is per direct te bestellen voor een bedrag vanaf € 112.911,- en staat vanaf 3 december bij de dealers.