25-08-2011

Outstanding in the Field

Op dinsdag 13 september staat een bijzonder culinair evenement op het programma voor Nederlandse fijnproevers. Die avond strijkt Amerikaanse topchef en kunstenaar Jim Denevan neer in De Bilt. Denevan serveert, samen met chefkok André Rigault (Restaurant Groenland, Driebergen), eenmalig een eigenzinnig en ecologisch diner op landgoed Vollenhoven.

Het diner is onderdeel van de eerste Europese tour van het in Amerika populaire Outstanding in the Field, waarbij de gasten op een bijzondere manier in aanraking komen met de origine van ingrediënten.
Jim Denevan, oprichter van Outstanding in the Field, zet met zijn verplaatsbare diners letterlijk een restaurant zonder muren neer. Het initiatief speelt in op de hedendaagse culinaire trend van de tijdelijke supperclubs en underground (pop-up) restaurants.

Het rondreizende restaurant van Denevan zorgt al sinds 1999 voor culinaire hoogstandjes op unieke locaties zoals het boerenland, bergtoppen, wijngaarden of stadstuinen. Maar waar het diner ook plaatsvindt, de missie blijft hetzelfde: fijnproevers herenigen met de herkomst van het eten door het introduceren van lokale boeren, omgevingen en chef-koks.

Met de Europese tour doet Jim Denevan zes landen aan waaronder Ierland, Denemarken, Italië en Nederland. Het is onderdeel van de eerste wereldtour, die tot 2012 zal doortrekken van Azië tot Zuid-Amerika en Australië. De kersenrode bus waarmee de crew door Europa reist heeft ooit trouwe dienst gedaan als tourbus van Elvis Presley.

De wijnen worden deze avond verzorgd door sommelier Martijn Verkerk ('Beste Sommelier van Nederland', Samaragd Wijnen). Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor de editie in De Bilt, dus bestel snel uw kaarten via deze site.