10-08-2011

Record Price for Joseph Klibansky's 'High Flyers'

Een kunstwerk van de Nederlandse new media artist Joseph Klibansky is onlangs op de Modern & Contemporary Art veiling bij Sotheby’s Amsterdam onder de hamer gegaan voor 34.350 euro. Dat is een internationaal recordbedrag dat ooit is betaald voor zo’n jonge, nog levende kunstenaar. Ter vergelijking, de Britse kunstenaar Damien Hirst (1965), die wordt gezien als een van de meest succesvolle kunstenaars ter wereld, had een vergelijkbaar resultaat in 1996 op zijn 31e. Hirst is o.a. bekend om zijn diamanten schedel, onlangs getoond in het Rijksmuseum. Het ging om het kunstwerk 'High Flyers' (260x110cm), een van de meesterwerken van Klibansky’s New Urban Wonderland series.

Mister Klibansky staat bekend om zijn grootschalige, utopische stadsportretten die zijn opgebouwd uit honderden lagen fotografie, verrijkt met acrylverf en fluorescerende inkten, op museumkwaliteit katoen papier, bedekt met een vloeibare glaslaag, "3D liquid glass". Vooral dit laatste zorgt voor een zeer bijzonder, driedimensionaal effect. Klibansky wordt gezien als de grondlegger van deze New Media Collage stroming en pionierde het gebruik van 3D liquid glass (vloeibaar glas) op kunst als veredelingstechniek.

Vanuit de hele wereld vliegen collectioneurs in om in zijn 1000m2 art studio in Naarden zijn nieuwste werken te bemachtigen. U kunt al een originele Klibansky bemachtigen vanaf € 6.500,-.