16-08-2011

Richard Mille x Jackie Chan

Onlangs bundelde Hublot zijn krachten met martial artist Jet Li. Haute horlogeboer Richard Mille zou moeten hebben gedacht: zoiets willen wij ook! En wanneer Richard Mille iets wil, gebeurt dat natuurlijk. Het merk kreeg de in Hong Kong geboren superster Jackie Chan zover voor een samenwerking. Uitkomst: de Richard Mille RM 055 Tourbillon.

Het dope klokje is helaas niet te koop, want hij zal op 14 september worden geveild op de Jackie Chan charity auction in Beijing. De opbrengst gaat namelijk naar Jackie Chan's Dragon’s Heart Foundation om kinderen en ouderen in de afgelegen gebieden van China te helpen. De stichting wil namelijk 20 nieuwe scholen laten bouwen.

Het horloge heeft Jackie Chan zelf ontworpen. Met de nodige hulp, uiteraard. De kast van het klokje is gemaakt van 18 karaats wit goud, de band van wit rubber. Het heeft een gangreserve van ongeveer 70 uur. Het logo van de Dragon's Heart Foundation - de figuurtjes in de kleuren blauw, groen en rood in het hart van de beweging - staan symbool voor de kindertijd en liefde. Ook het embleem van Jackie zien we terug in de kast.