31-08-2011

The Sony Personal 3D-viewer
De Sony Personal 3D-viewer HMZ-T1 is 's werelds eerste draagbare headset met dubbele High Definition OLED-schermen en gesimuleerd 5.1 surroundgeluid.

De headset brengt ons in een andere wereld met hoge contrasten, realistische kleuren en snelle respons. OLED-schermen hebben namelijk een supersnelle responstijd van slechts 0,01 milliseconden, waardoor we een strakke, natuurlijke video te zien krijgen, zelfs bij snelbewegende beelden zoals bij sport en games. Volgens het merk zorgt de Personal 3D-viewer voor beelden die zo helder en scherp zijn dat het net lijkt alsof we erbij zijn.

Om aan de hoge eisen die geluidstechnici van blockbusters stellen te voldoen, ontwikkelde Sony de Virtual Phones-technologie. Deze technologie creëert een geluidsveld dat klinkt alsof we omgeven zijn door luidsprekers die een gesimuleerd 5.1 surroundgeluid produceren. Er kan gekozen worden uit vier verschillende surroundgeluidsmodellen, waaronder bioscoop, gaming, muziek en standaard.

Om de bioscoopervaring werkelijk na te bootsen, verlengde het merk de horizontale kijkhoek in de headset naar 45 graden. Hierdoor bedraagt de virtuele kijkafstand twintig meter en wordt een 750-inch bioscoopscherm gesimuleerd.

Kost het? € 800,-. Vanaf eind november verkrijgbaar.