04-08-2011

Tropical Island ParadiseHet Engelse ontwerpbureau Yacht Island Design is met een tweede ontwerp gekomen dat net zo bizar is als het eerste. Dit keer gaat het niet om een drijvende stad, maar om een eiland. Het 'jacht' Tropical Island Paradise biedt onderdak aan 15 gasten. De gasten hebben een eigen tropisch hutje met rietendak aan het zwembad op het voordek van het jacht. De eigenaar heeft twee eigen verdiepingen in de 'vulkaan' en kijkt mooi uit over het voordek waar de gastenhutten tussen de palmbomen staan. Het water van het zwembad wordt rondgepompt tot bovenin de vulkaan vanwaar het via het gehele dek weer terug naar het zwembad stroomt.
Het jacht beschikt naast deze extravagante features ook over superjacht extra’s, zoals een bioscoop, bibliotheek, welness- en fitnessruimte en een beachplatform. Het beachplatform klapt uit de schuine achterkant en is voorzien van een aantal losse drijvende 'eilandjes'. Ideaal dus om lekker op zeeniveau te relaxen of verschillende watersporten te beoefenen.

Of dit concept ook daadwerkelijk de productie haalt is nog niet zeker. "Tot nu zijn er nog geen directe plannen om het superjacht te bouwen", vertelt het ontwerpbureau. We wachten het rustig af…