19-09-2011

Baume et Mercier's new Hampton Collection
De Hampton collectie is al jarenlang zeer succesvol. Met deze rechthoekige horloges brengt het Zwitserse horlogemerk Baume & Mercier het gevoel over dat leeft op de Hamptons: exclusiviteit en sereniteit. The Hamptons, de verzamelnaam van een aantal dorpen, liggen op het oostelijke deel van Long Island, in de staat New York. Hier vind je naast prachtige huizen ook opvallend mooie parken en een adembenemende kustlijn. Het is dan ook de weekendbestemming van veel rijke inwoners van New York City.

Baume & Mercier heeft nu een nieuwe Hampton collectie gepresenteerd. Het gaat hier om zestien modellen, waaronder tien voor de heren. De collectie is geïnspireerd op een bijzonder uurwerk uit de jaren '40. Van dit uurwerk met Art Deco elementen, zijn de gesatineerde en gewelfde vlakken, het fraai gebolde saffierglas en de doorsnede in de zijkanten van de kast bewaard gebleven.

De klokjes zijn verkrijgbaar in twee uitvoeringen: automatisch of automatisch met chronograaf. Alle wijzerplaten zijn tweekleurig en de band is van krokodillenleer. Er zijn twee markante modellen, de ene in staal en de andere in rosé-goud. Deze benaderen zoveel mogelijk het historische uurwerk met zeer gestileerde lijnen en Romeinse cijfers. Prijs: vanaf € 2.750,-.