07-09-2011

Ducati Diavel AMG Special EditionDucati en Mercedes AMG werkten samen. Uitkomst: de Ducati Diavel AMG Special Edition. Het 2012 top of the range model van de Diavel familie is een eerbetoon aan het luxueuze sportmerk AMG en bestemd voor gepassioneerde kenners van technologie, technische details en exclusieve stijl. De stoere motor is gebaseerd op de Diavel Carbon. Echter biedt deze nieuwe variant nu de 5-spaaks AMG velg, zijdelingse carbon radiator grill met aluminium inleg, AMG-stijl sport uitlaatsysteem met gegraveerde eindkappen en de zit in AMG-stijl met horizontale rib bekleding.

Het oog voor prestatie en detail is ook benadrukt op elk motorblok. Op iedere linkerhelft van het motorblok staat een handtekening van de technicus die de Desmodromische kleppen persoonlijk met de hand heeft gesteld. Om de exclusiviteit te onderstrepen is ook ieder model uitgerust met een genummerde plaquette op de tank.

De motor is handgemaakt en wordt geleverd in een mat zwart carbon fibre bodywork met AMG’s eigen Diamond White Bright streep en frame kleur. Het logo van het merk is ook laser gegraveerd aan beide kanten op de luchtinlaat. Hij zal tezamen met de specifieke kledinglijn beschikbaar zijn vanaf begin 2012.