15-09-2011

Ermenegildo Zegna Celebrates 20 Years in China

Twintig jaar geleden, in 1991, was Ermenegildo Zegna een van de eerste luxe bedrijven die de Chinese markt betrad met een winkel in Beijing. "Tegenwoordig zitten er in Groot-China meer dan 90 winkels van Zegna en stellen onze klanten steeds hogere eisen", zo vertelt een woordvoerder van Zegna.

Om het 20-jarig bestaan van Ermenegildo Zegna in China te vieren kwam het Italiaanse herenmodehuis met de 'Limited Edition 20th Anniversary Collection'. De exclusieve collectie is een eerbetoon aan de traditionele Chinese cultuur en bestaat uit telefoons, horloges, manchetknopen en stoffen. Voor het ontwerpen ervan kreeg Zegna hulp van telefoonboer Vertu, de Zwitserse horlogemaker Girard-Perregaux en het mooie juwelenmerk Tateossian. Om deze collectie zeer gelimiteerd te maken werden er van elk item slechts twintig stuks gemaakt.

De kast van de telefoon is gemaakt van 18 karaats rosé goud en ingelegd met saffier kristal. De achterkant is bedekt met krokodillenleer. De klok kreeg dezelfde kleuren en materialen mee en behuist een zelfopwindend uurwerk. De manchetknopen zijn ingelegd met robijnen en komen in een strak leren doosje. De twee soorten stoffen, gemaakt om een link te leggen tussen de Chinese cultuur en de kleermakers- traditie van Zegna in China, zijn fijn geweven en beschikken over typische Chinese patroontjes en kleuren.

Vanwege de viering wordt er ook een speciale tentoonstelling geopend voor het publiek in het Today Art Museum in Beijing. Deze duurt van 16 tot 28 september 2011.