24-09-2011

Eton of Sweden launches the 507 71 collection

Afgelopen woensdag tot vrijdag waren we in Zweden te vinden. Eton of Sweden had ons namelijk uitgenodigd voor de lancering van een nieuwe limited edition shirt collectie, tezamen met grote namen als Esquire (Nederland en US) Men's Health (Duitsland), GC magazine (US) en ga zo maar door.

Zon lancering wordt natuurlijk groots uitgepakt. Daar is het merk namelijk goed in. Naast de lancering van de collectie mochten we ook een bezoekje brengen aan het hoofdkwartier van Eton in Ganghester, kregen we een rondleiding door Stockholm en namen we een kijkje in het luxe warenhuis NK Stockholm, waar de Eton brand store is gevestigd. Niet verkeerd. Helemaal als je daarnaast mag slapen in fijne hotelletjes en kwa eten en uitgaan ook helemaal in de watten wordt gelegd. Maar goed, daarover meer in een volgende post.

De nieuwe collectie heet: 507 71. Een gelimiteerde collectie shirts van 200 stuks, die slechts 60 dagen exclusief verkrijgbaar is op de website van Eton. Deze bestaat uit tien unieke stukken, handgemaakt door bekwame kleermakers. Een collectie die terug gaat naar de popcultuur en de hoogtijdagen van de rock-'n-roll, de gevierde vrijheid van de late jaren '60 en de vroege jaren '70.

Extreme wijde en Mao kragen, trompet mouwen, A-shaped bodies, gedurfde patronen, gekke prints en gouden knopen zijn enkele van de uitbundige elementen die te vinden zijn in deze opmerkelijke collectie.

Op dit moment hebben we zelf ook een shirt aan van het merk, om even mee te showen in Antwerpen, 't Zuid. 't Zuid is het artistiek hart van Antwerpen en de klassieke wijk voor welgesteld Antwerpen, zegt men. We zullen hier namelijk twee dagen vertoeven om daarna Brussel onveilig te maken. Voor ons eigen plezier, dat zeker. Maar ook voor u, de LUXURY4MEN man. De man die graag reist, geniet van de mooiere dingen in het leven, uitdagingen aangaat en altijd op de hoogte wil zijn van wat er zich afspeelt op lifestyle gebied, waar dan ook. Binnenkort kunt u hier dus nog een mooi reisverslag verwachten van ons tripje in Antwerpen en Brussel. Voor nu zeggen we gedag. Wij duiken zo direct onze jacuzzi in met een glaasje bubbels. Dat hebben we wel verdient.