16-09-2011

Johnnie Walker Blue Label x Porsche Design
Porsche Design Studio heeft voor Johnnie Walker Blue Label, de topwhisky van het huis Walker, een viertal luxe geschenkverpakkingen ontworpen. De duurste is een exclusieve mini-bar en kost € 114.000,-. In het midden van deze indrukwekkende Private Bar, die op bestelling wordt gemaakt, staat een magnum Johnnie Walker Blue Label fles. Daarnaast staan twee 'normale' flessen en vier kristallen glazen. Door de zogenaamde motion sensor draaien delen van de bar moeiteloos open.

Net zo spannend en wenselijk zijn de drie andere geschenken: de Cube (€ 349,-), de Mini Cube (€ 219,-) en de Label Chiller (€ 189,-). De Cube is gemaakt van geborsteld roestvrij staal en pull-up leder. Hierin zit een individueel genummerde fles Johnnie Walker Blue Label met een ijs-chiller, een roestvrijstalen tang en vier op maat gemaakte kristallen glazen. De Mini Cube bevat twee glazen minder. De discrete Chiller omvat een enkele fles van de zeldzame blend, waarbij het gegraveerde omhulsel het uitmuntende vakmanschap van de ontwerpers benadrukt.

De Johnnie Walker Blue Label Collection is vanaf november verkrijgbaar, met uitzondering van de Mini Cube. Die is vanaf januari te koop.