09-09-2011

Nike MAG goes up for auctionAl jaren wordt er gespeculeerd over het uitbrengen van de iconische Back to the Future sneaker; de Nike MAG. Vandaag maakte Nike bekend dat de sneaker in een gelimiteerd aantal van 1500 paar wordt uitgebracht.

De coole, grijs-witte sneakers met blauwe lichtjes erin zijn niet te koop, maar worden vanaf vandaag geveild op eBay. De opbrengst wordt gedoneerd aan de Michael J. Fox Foundation, die geld inzamelt voor het onderzoek naar Parkinson, de ziekte waaraan de voormalig acteur lijdt. Mocht door deze actie en de buzz die deze veroorzaakt een bedrag van 50 miljoen dollar opgehaald worden, dan wordt dit bedrag verdubbeld door Sergey Brin, oprichter van Google en tevens drager van het Parkinson gen.

Voor Nederlandse sneaker- en Back to the Future fans wordt er in samenwerking met de Amsterdamse sneaker store Patta één paar geveild. De Nike Mag is daar vanaf 12 september te bewonderen, waar vanaf 14 september 200 veilingbewijzen worden uitgegeven. De live veiling vindt op 15 september vanaf 22:04 uur plaats in het Planetarium in Amsterdam.

Back to the Future II
De Nike Mag sprak tot de verbeelding in de film Back to the Future II, waar de schoen, gedragen door Marty McFly (gespeeld door Michael J. Fox), werd gedragen in het jaar 2015. Executive Producer Frank Marshall besloot een 'lost episode' Back to the Future film te produceren als eerbetoon aan de succesvolle films. Deze dertien minuten durende film legt uit waarom de schoen geen zelfstrikkend vermogen heeft.