06-09-2011

Ulysse Nardin Classico Enamel Champlevé Dragon

Ulysse Nardin werd opgericht in 1846. Sindsdien heeft het bedrijf meer dan 4.300 medailles gewonnen. Bij het zien van dit nieuwe horloge, die het merk onlangs uitbracht, begrijpt u vast wel waarom.

De Classico Enamel Champlevé Dragon is een klokje dat perfect past bij uw levensstijl. De afgebeelde Chinese draak staat namelijk symbool voor succes en welvaart. De wijzerplaat is ingelegd met champlevé email, waardoor de draak mooi naar voren komt.

Champlevé is veruit de oudste email techniek. Hierbij wordt een motief gegraveerd in een metalen matrijs. De graveur trekt het gewenste motief over op de wijzerplaat met een stalen pennetje. Vervolgens holt hij de vlakken uit. Daarna wordt het email aangebracht op de groefjes en wordt het gesmolten bij een temperatuur van ruim 800°C. Een creatie met deze techniek moet meerdere malen worden gevuurd en daarna worden gepolijst om het oppervlak glad te maken. Tot slot krijgt het een glazuurlaag mee voor zijn definitieve glans.

Het klokje beschikt over een krokodillenleren band, gangreserve van 42 uur, self winding movement en is waterdicht tot 50 meter diep. Verkrijgbaar in een 18-karaats witgouden en rose gouden versie, beide in een gelimiteerde opgave van 30 stuks. De prijs: vanaf € 35.600,-.