28-10-2011

BlackBerry Bold 9900 Review


RIM noemt hem de dunste BlackBerry smartphone ooit, de Bold 9900. Dat was ons niet opgevallen tijdens een test, moeten we eerlijk zeggen. We hebben namelijk dunnere mobieltjes in onze handen gehad. Nee, wij waren juist onder de indruk van de simpele, doch strakke look, het gewicht (130 gram), de soepelheid en responsiviteit. En niet te vergeten: het nieuwe, razendsnelle Blackberry OS 7 besturingssysteem. Want de Bold 9900 is de eerste BB phone die hierop draait. Awesome!

De omlijsting van de Bold 9900 is gemaakt van geborsteld roestvrijstaal, wat zorgt voor een stevige, stoere, maar chique uitstraling. Hij beschikt over een Liquid Graphics-touchscreen (2,8") en een breed Qwerty-toetsenbord. Eenvoudig en snel springen van app naar app, websites en berichten dus. Door de ingebouwde 1,2 Qualcomm GHz processor (aanzienlijk meer dan vorige BB modellen) zorgen de Liquid Graphics voor vlotte animaties en een snelle responsiviteit. Ook is, zoals u ziet, het Blackberry Trackpad, weer vrolijk aanwezig. Wij kunnen niet meer zonder.

Fijne specs hoor. Want hij is uitgerust met 8 GB aan intern geheugen, voice search, augmented reality, dual-band Wi-Fi en een ingebouwd kompas. Om maar wat te noemen. Die gezichtsherkenning en beeldstabilisatie van de camera is ook altijd fijn. We hebben een paar sterke foto's geschoten! De meest bijzondere eigenschap vinden we de NFC chip die mobiele betalingen mogelijk maakt. Uberrr handig! Net zo handig is de BlackBerry Balance-technologie in de Bold. Dit zorgt ervoor dat persoonlijke en zakelijke informatie gescheiden en veilig wordt gehouden. Good job BlackBerry!

De Bold 9900 ligt trouwens al in de winkels en is verkrijgbaar in het zwart en wit. De prijs voor een los toestel schommelt rond de 500 euro. Goed te doen.Mocht u nog een exclusievere versie van de Bold 9900 zoeken: Vandaag kregen we ook te horen dat RIM een samenwerking is aangegaan met Porsche. Uitkomst is een aangepaste versie van de Bold 9900, die P9981 heet. Hiervoor dient u wel tweeduizend dollar (ongeveer 1.425 euro) af te rekenen in een Porsche Design-winkel.

Photo: Nino de Snoo