20-10-2011

Boca do Lobo | Diamond
In het noorden van Portugal, en dan vooral rond Paços de Ferreira, bevindt zich veel meubelindustrie. Niet ver daar vandaan, in Rio Tinto, vlakbij Porto, maken de ambachtslieden van het bedrijf Boca do Lobo indrukwekkende designmeubels. Of beter gezegd: kroonjuwelen op het gebied van meubulair.

Op de site kunt u zich vergapen aan drie collecties: Soho, Limited Edition en Coolors. Bovenstaand dressoir, genaamd de Diamond, komt uit de Coolors collectie. Het is omhult met bladzilver en afgewerkt met hoogglanslak. Het interieur is voorzien van een laag bladgoud. De leeuwenkoppoten zijn wel wat in your face, maar het kan. Deze zijn verguld en handgesneden uit mahonie. De Diamond komt in een gelimiteerde oplage van slechts twintig stuks.

Boca do Lobo trekt ook de wereld over en staat op diverse beurzen. Next stop: Index Dubai van 22-25 oktober. Mocht u dat ietwat te ver weg vinden, het bedrijf staat ook op de aankomende Miljonair Fair, van 8-12 december. Een aantal designs kunt u ook in onderstaand filmpje bekijken.