05-10-2011

Boutique Hotel Notting Hill, Amsterdam

Een knipoog naar hip Londen, een topstek in Amsterdam: Hotel Notting Hill brengt een nieuwe dosis internationale allure naar de hoofdstad. Het is een gloednieuw viersterren boutique hotel, gevestigd op een unieke locatie aan ‘t Westeinde. Eigentijds, eigenzinnig en een tikje eigenwijs.

Het concept werd ontwikkeld door de interieurarchitecten van bureau HIP. De wereld van de chique verschijning Coco Chanel werd gemixt met die van artistieke Londense levensgenieters. Het resultaat: een kosmopolitische sfeer, waar elke internationale reiziger zich meteen thuis moet voelen.

Net als in de Londense wijk Nottinghill neemt kunst in Hotel Notting Hill een belangrijke plaats in. Zo werd het beeldmerk - Monsieur Notting Hill - ontwikkeld in samenwerking met een Franse kunstenaar. Gilles Blanchard is de man achter het reislustige meneertje.

De thuissfeer van Hotel Notting Hill is doorgevoerd in het gehele hotel, waaronder de 67 ruime kamers. Deze zijn o.a. voorzien van airconditioning, LED-televisie, Nespresso apparaat en luxe badjassen. Restaurant Londen is onderdeel van het hotel, maar trekt ook veel Amsterdammers aan. Zij komen af op de typisch Engelse gerechten, die geserveerd worden in een modern jasje en met het oog op duurzaamheid. In het restaurant kunt u terecht voor bijvoorbeeld een zakenlunch of een Engels ontbijt. Het motto: Quick bite, slow food, high tea, bright mood. Welcome home in Londen!