29-10-2011

Dom Ruinart by Maarten Baas
Uit de samenwerking tussen het oudste Franse champagnehuis Ruinart en industrieel ontwerper Maarten Baas is een prachtige geschenkverpakking ontstaan. Baas, die in 2009 werd uitgeroepen tot Designer of the Year door Miami Design, ontwierp een limited edition giftbox waarmee hij op zijn eigen unieke manier een brug slaat tussen de verregaande geschiedenis van Ruinart en de hedendaagse avant-garde. En dat kunnen wij bij LUXURY4MEN meer dan waarderen!

Baas weet de dromerige verbeelding en de kostbaarheid van de flessen op een stijlvolle manier te benadrukken door deze te verpakken in een ongepolijst kistje dat lijkt op een verkoolde monoliet. Van dichtbij is te zien dat het oppervlak van het champagnekistje een matte, gehamerde afwerking heeft. Alsof het door jarenlange werking van de natuur zijn vormen heeft verkregen, met onzichtbare welvingen. Maarten Baas vertaalt het vocabulaire van Dom Ruinart perfect naar deze eigentijdse creatie, waarin hij barokke pracht een licht brutale ondertoom geeft.

De gift box is in gelimiteerde oplage te verkrijgen bij de betere slijterijen en wijnhandels. De limited Ruinart giftbox 'Ruinart Blanc de Blancs' kost € 162,-, de limited Ruinart giftbox 'Ruinart Dom Rosé' kost € 240,-.