25-10-2011

Givenchy Spring-Summer 2012: Bird of ParadiseAls het aan Riccardo Tisci van Givenchy ligt, lopen we er aankomende zomer allemaal zo bij. Groenig, met het liefst een uitgesproken, paradijselijke print en een tikkie glans.

Wat ons direct opviel is dat, in vergelijking met zijn vorige collecties, in deze collectie helemaal geen zwart is te vinden. Tisci heeft namelijk altijd iets met de 'duisternis' gehad. Voor deze collectie heeft hij het licht gevonden. 'Finding darkness in light', zo omschrijft hij de collectie. De romantische collectie, genaamd 'Bird of Paradise', is geïnspireerd op de sensualiteit van tropische bloemen met zijn scherpe contouren en paradijsvogels. 

Opvallend is dat Tisci refereert naar surf-geïnspireerde sportkleding van Hawaii. Te zien aan de bermuda shorts, de strakke kilts, leggings (een verwijzing naar surfer wetsuits), keycords en gegoten plastic sandalen. Stoffen variëren van twill katoen, denim, jersey, popeline, nylon mesh en satijn. De prints op de diverse stukken zijn geschilderd of gedrukt.