17-10-2011

Heart Beat Manufacture GMT AutomaticBehendig vakmanschap en vergaande kennis van de karakteristiek in Zwitserse uurwerken: Frédérique Constant showt ons vol trots de Heart Beat Manufacture GMT Automatic. De nieuwe watch komt uit de Heart Beat Collection, welke inmiddels zes modellen telt.

Het kaliber (cal FC-938) van de Heart Beat Manufacture GMT Automatic is voorzien van tweede tijdzone-functie en biedt een noodvoorziening van 42 uur. De uurwerken hebben een diameter van 30.55mm met 27 juwelen en bevatten een KIF anti-shock systeem. Bovendien komen de horloges met een dag/nacht indicator op de 12-uur positie en een hartslagmeter op de 6-uur positie. Naast strakke technische specificaties van hoog niveau is het horloge een absolute lust voor het oog met decoratie van Côtes de Genève en perlage, afgemaakt met een rhodiage finish.

Elk model wordt uitgebracht in een gelimiteerde uitgave. Van de roestvrij stalen modellen zijn 1888 stuks beschikbaar en van de 18K gouden versies slechts 188 stuks. Allen komen in een luxe houten geschenkverpakking.

Het doel van de Heart Beat Collection was om de mechanische Frédérique Constant horloges te onderscheiden van hun batterij-aangedreven tegenhangers. Tot op de dag van vandaag heeft geen ander Zwitsers klassiek horlogelabel in het luxesegment een vergelijkbare ontwikkeling waar kunnen maken. Een extraordinair goodlooking klokje dus met strakke specs.