04-10-2011

Hermès - Santal Massoïa

Begin van de week kregen we de nieuwste geur van Hermès binnen: Santal Massoïa. Een mysterieus parfum, waar we direct na het opspuiten verliefd op zijn geworden. Onze camera, momenteel de Nikon D3100, was enkel onder de indruk van de flacon zelf. En dat kun je zien op de foto's.

Santal Massoïa is het tiende parfum uit de Hermessence collectie van Hermès. Hermessence omvat een collectie sobere, intense parfums. Excentriek, poëtisch van aard en opnieuw uitgevonden door Jean-Claude Ellena, parfumeur van het huis. Zo heb je bijvoorbeeld de vurige geur Paprika Brasil, met zijn verwoestende kracht door ingrediënten als paprika en houtskool en Ambre Narguilé, een sensuele, oosterse geur die ruikt naar honing, amber en oriëntaalse wierook.

De negen geuren hebben we al eens mogen ruiken. Goed te doen, maar Santal Massoïa is wel een van de betere parfums uit de collectie. Ook een stuk mannelijker. Dat komt mede door de bruine dop, omhuld met gestikt Mysore geitenleer. Leer wat we tevens terugvinden in de kekke kledingcollectie van het merk. De inhoud van dit parfum is ook best mannelijk te noemen, maar minder geschikt voor stoere krachtpatsers. Die raden we geuren aan zoals van Diesel, Porsche Design en Davidoff. Wij vinden Santal Massoïa beter passen bij de creatieve, chique metroman. Het is namelijk ook een unisex parfum.

Wat ruiken we? Een onverwachte, lichte cocosgeur van hars van de Massoïa boom uit New Guinea en sandelhout met zijn melkachtige basis. Na een paar minuten wordt de geur ietwat zachtiger en ontdekken we ook nog hinten van 'confiture de lait' en gedroogde vruchten. De geur ruikt nu een stukje zoeter en vrouwelijker. Niet verkeerd, integendeel: heerlijk.

Santal Massoïa is vanaf november exclusief verkrijgbaar bij de Hermès winkels. De prijs voor de flacon van 100ml bedraagt € 170,-. Tevens is er een 100ml flacon in een luxere leren verpakking. Die kost € 410,-.

Photos: Nino de Snoo
Camera: Olympus PEN Lite