26-10-2011

MO ÒR WhiskyMO ÒR, gaelic voor 'mijn goud', is een nieuw whiskylabel en gebaseerd op exclusieve whiskyvaten die door The Whisky Talker hoogstpersoonlijk zijn geselecteerd en daardoor het MO ÒR-predikaat mogen dragen.

De collectie omvat de meest uitgebreide range van Single Malt Whisky's afkomstig uit één vat (voor verzamelaars een zeer relevant criterium). Samen vormen de uitgaven in de collectie een nog niet eerder geziene bibliotheek van Scotlands vloeibare goud.

Michel Kappen, directeur van The Whisky Talker en grondlegger van MO ÒR, over het nieuwe concept: "Op dit moment zijn er 53 vaten die onderdeel uitmaken van de collectie die wij uiteindelijk in speciale glazen tubes van 25 ml en schitterende 500 ml-fles beschikbaar stellen aan het topsegment van de Nederlandse horeca. De oudste en jongste single malt die op dit moment onderdeel uitmaken van de MO ÒR-collectie, komen uit respectievelijk 1965 en 1996".

Waar de exclusieve whisky te drinken en te koop is heeft MO ÒR nog niet bekend gemaakt. Wel kunnen we alvast wat bestellen via de site.