12-10-2011

S.T. Dupont's 'Arabian Nights' Collection

Pennenmerk S.T. Dupont komt met een eerbetoon aan het meesterwerk van de Oosterse literatuur: de vertellingen van Duizend-en-een-nacht, waarin Aladdins lamp en het vliegend tapijt een hoofdrol spelen.

Het gaat hier om een magische, dromerige collectie bestaande uit een Ligne 2 aansteker, Néo-Classique vul- en balpen, pennenhouder met papiersnijder en een inktpotje. Deze zijn versierd met decoratieve elementen en geïnspireerd op de Perzische cultuur en architectuur. Van elk item zijn slechts 1001 stuks verkrijgbaar.

De uitzonderlijke laktechnieken van het merk zijn vergelijkbaar met de kunst die wordt teruggevonden in de kleurrijke Perzische iconografie. De donkerblauwe kleur van de producten doet denken aan het diepst van de nacht en het gouden poeder creëert een illusie van fonkelende sterren.

In lijn met het elegante thema heeft S.T. Dupont ook twee diamanten versies gecreëerd van een aansteker en pen in solide witgoud. De aansteker is ingezet met 137 witte diamanten van 1,841 karaat, de pen met 129 witte diamanten van tevens 1,841 karaat. Gelimiteerde oplage: 28 stuks. Lekker exclusief dus.