13-10-2011

Urwerk · UR-110 ZrN Torpedo

Strak, stoer, futuristisch en tegendraads. De horloges van Urwerk. Zo ook de UR-110 ZrN Torpedo. Zijn nickname: Champagne Supernova.

De champagne kleur kreeg de nieuwe watch dankzij de ZrN (Zirconium Nitride) coating. Het bijzondere aan deze keramische coating is de extreme hardheid, namelijk 2.000 Vickers. Het biedt een uitzonderlijke weerstand tegen krassen, slijtage en corrosie.

Kwa uurwerk is de UR-110 ZrN Torpedo gelijk aan de normale Urwerk UR-110 Torpedo. Snapt u hem nog? Dat betekent dat het uurwerk een gangreserve van 39 uur heeft en de uren en minuten op de voor Urwerk kenmerkende wijze worden weergegeven. Daarnaast behuist de watch ook een secondewijzer, een dag/nacht indicator en erg handig: een 'olie ververs indicator'.

Er zullen slechts 12 stuks van worden gemaakt. Lekker limited dus. Vanwege die gelimiteerde opgave wordt dit Urwerkje gezien als één van de UR Rare Spieces. De UR-110 ZrN Torpedo is verkrijgbaar via Chronopassion (Parijs), Marcus (Londen), The Hour Glass (Singapore) en Westime (Los Angeles).