15-11-2011

DC100 - Land Rover Defender Concept
Land Rover wil in 2015 de opvolger van de iconische Defender op de markt brengen. Bovenstaande conceptcar, genaamd de DC100, reist nu de wereld over als ambassadeur, tezamen met de DC100 Sport. Ze maken op 16 november a.s. hun debuut op de Los Angeles Auto Show 2011. Land Rover toont deze concept cars in Noord Amerika om de reactie van het publiek te peilen.

John Edwards, Land Rover Global Brand Director, stelt: "De Defender heeft altijd het hart gevormd van het merk Land Rover en definieert unaniem onze visie van overal kunnen gaan & staan en tot alles in staat zijn. Onze ambitie is om een compleet nieuwe Defender te creëren die geschikt is voor de mondiale markt en die absoluut trouw blijft aan zijn originele DNA: robuust, veelzijdig, duurzaam en capabel. Tegelijkertijd wordt hij ontwikkeld voor de 21e eeuw en moet hij zich kunnen aanpassen aan de wensen en behoeften van toekomstige generaties."

Voor de autoshow hebben de conceptcars een funky kleurtje gekregen. De carrosserie van bovenstaand model is gespoten in dit Heritage Blue, terwijl de het dak Candy Weiss is; een klassieke kleurencombinatie bij de Britten.

De DC 100 is niet zo Spartaans als z'n voorganger want hij heeft geavanceerde off-roadsystemen aan boord. Zoals Terrain-i, waarmee de auto de naderende ondergrond in 3D weergeeft op een beeldscherm in de auto. Het systeem kan ook alternatieve routes berekenen als de obstakels op het pad te groot zijn. Ook nieuw is Wade Aid, dat de waterdiepte aangeeft.