16-11-2011

Dior Homme Spring-Summer 2012


Na het vertrek van Hedi Slimane nam Kris Van Assche een aantal jaren geleden de rol over van creative director voor Dior Homme. Onze Belgische vriend heeft zich meer dan bewezen en wij kunnen iedergeval niet meer zonder hem. Op zoek naar de man die de tijd neemt om zich mooi te maken, voert Van Assche een esthetische zoektocht, die van een nieuwe mannelijkheid: authentiek en poëtisch. Iets wat wij zeer kunnen waarderen.

Voor de Spring/Summer 2012 collectie, genaamd 'Less and More', liet Van Assche zich inspireren door assymetrische vormen en minimalistisch design. Strak gesneden stukken als resultaat, gemaakt van o.a. zijde, katoen, ecru en linnen. Verder heeft hij, zoals u ziet, ook het nodige leer gebruikt als versiering op diverse jassen en zelfs een aantal shirts hieruit vervaardigd.

Indrukwekkende items: de hoge taille broeken, double-breasted blazers, button-down shirts, mouwloze gilets, parka's, hoedjes en glanzende wing tip enkellaarsjes. Het kleurgebruik is voornamelijk kalm en sereen. In de collectie zien we veel blauw en bruin tinten, grijzen, maar ook het nodige zwart en wit terug.