26-11-2011

First Radisson Blu Hotel in the USHet Radisson Blu Aqua Hotel, Chigaco, het eerste hotel van Radisson Blu in de US, is onlangs geopend. Dit hippe hotel telt 334 kamers en is gehuisvest in de adembenemende Aqua Tower, gecreëerd door de internationaal bekende architect Jeanne Gang van Studio Gang Architect. De Aqua Tower werd bekroond tot Wolkenkrabber van het Jaar.

Het Radisson Blu Aqua Hotel ligt op de samenvloeiing van het Michigan Meer en de Chicago Rivier in het Lakeshore East Development district en wordt omgeven door de grootste toeristische attracties, zoals Millennium Park, Navy Pier en de fameuze shoppingmogelijkheden van Michigan Avenue’s Magnificent Mile.
Het eigentijdse en creatieve design van de binnenruimtes is het werk van Jim Hamilton (Graven Interiors). De Zweedse hospitality designer Christian Lundwall ontwierp de kamers, in twee verschillende stijlen. 'Mansion House' is de eerste stijl. Deze wordt gekenmerkt door zijn gesofisticeerde sterke lijnen en rijke houten afwerking, met accenten van chroom en een donkere, maar Club achtige aura. 'Naturally Cool', de tweede stijl, is hedendaags en wordt gekenmerkt door spatten van kleuren, een zacht en sensueel wit bed, metalen lampen en een houten vloer.
Alle kamers hebben zicht op het Michigan meer en de skyline van Chicago en zijn o.a. uitgerust met gratis WiFi toegang, flat screen TV en luxe Anne Sémonin badproducten. Twee verdiepingen van het hotel zijn exclusief voorbehouden voor Business Class gasten, waar ze terecht kunnen in de hospitality lounge voor het ontbijt of een cocktail in de avond. Ook beschikt het hotel over een Italiaans restaurant, genaamd Felini, dat gebruikt maakt van de fijnste verse ingrediënten en smaken. Het hotel heeft ook nog een binnen- en buitenzwembad, jacuzzi, sauna, stoomkamer, fitnesscentrum, indoor basketbalterrein, game kamer en buitenterras.

Als u denkt dat de The Rezidor Hotel Group nu op zijn lauweren rust heeft u het mis. De komende jaren worden er namelijk nog veel meer Radisson Blu hotels geopend. Welke dat zijn kunt u hier vinden.