02-11-2011

Thierry Mugler ★ The Taste of Fragrance

Thierry Mugler presenteerde onlangs The Taste of Fragrance collectie. Hiervoor heeft hij vier van zijn belangrijkste geuren getransformeerd, waaronder Angel, Alien, Womanity en A*Men.

In deze bijzondere geurencollectie wordt de neus letterlijk voor de gek gehouden en worden de smaakpapillen ontwaakt. Hoe heeft Mugler dat gedaan? Door zijn parfumeurs (uit de Haute-Parfumerie) uit te dagen om hun palet van ingrediënten te verbreden en aan elke creatie een smaakversterker toe te voegen.

Wij waren natuurlijk erg benieuwd naar de 'smaak' van de herengeur A*Men. Na het opspuiten ervan liep het water ons gelijk al in de mond en kregen we de neiging om de geur op te likken. Zinnenprikkelend! Wat roken we? Koffiebonen, vanille en erg veel rode peper. Een vurig aroma dus. Dat bleek ook deels te kloppen, want volgens Mugler bestaat de geur uit twee contrasten; het oriëntaalse, houtige facet bestaande uit patchouli en vanille en het krachtige facet bestaande uit pure koffie. Maar juist dat extra beetje rode peper prikkelt het smaakzintuig. Als we de geur een tijdje op hebben zorgt het voor meer intimiteit en wordt hij zwoel.

A*Men uit The Taste of Fragrance collectie is een bijzonder aangename geur die prima te dragen is tijdens de feestdagen of als u op jacht gaat naar vrouwelijk schoon. Prijs A*Men Eau de Toilette 100 ml: € 69,-.

Photo: Nino de Snoo
Camera: Nikon D3100