21-12-2011

Tribute to Vespa inventor Corradino D'Ascanio

Sinds de ontwikkeling van het eerste Vespa model, de 98cc, gepatenteerd op 23 april 1946, zijn er ruim 17 miljoen Vespa’s geproduceerd en wereldwijd verkocht. En het succes van de eerste en meest beroemde scooter gaat maar door: de verkopen van Vespa dit jaar staan op het punt de opmerkelijke mijlpaal te passeren van 150.000 stuks in slechts één jaar.

Tot en met 31 januari 2012 is er een opmerkelijke tentoonstelling te zien in het Piaggio Museum in Pontedera, genaamd 'Corradino D'Ascanio: Man, Genius, Magician, Legend'. Corradino D'Ascanio, de geniale luchtvaartingenieur die de Vespa scooter uitvond, is het onderwerp van deze tentoonstelling, opgezet en georganiseerd door de Piaggio Foundation.

De expositie voert de bezoekers door vier secties: de Man, het Genie, de Kunstenaar en de Legende. Zo is de werkplaats van Corradino D'Ascanio nagebouwd met originele inrichting en kunnen bezoekers een enorme collectie bekijken van privé-foto's en -documenten uit zijn jeugd in Popoli in de Abruzzo-regio tot zijn jaren in de Verenigde Staten en zijn komst bij Piaggio. Verder wordt er een uitgebreide selectie getoond van projecten, originele schetsen, eigentijdse publicaties, technische tekeningen en natuurlijk de oudste en mooiste Vespa-modellen van het museum.