23-01-2012

L'Artisan Parfumeur - Batucada


Puur Brazilië in een parfum! Dat is Batucada, een uniseks geur die al een tijdje bestaat, maar die we bij LUXURY4MEN pas net hebben ontdekt. Of we de geur wilden testen, vroeg een vertegenwoordiger van L'Artisan Parfumeur ons. Maar natuurlijk.

Dit Franse parfumhuis heeft de bijzondere Franse traditie van parfums creëren weer tot leven gebracht. Elke nieuwe creatie is spannend en vernieuwend. Zo ook Batucada. Een sub-stijl van de samba, gekenmerkt door zijn repetitieve ritme en het snelle tempo en geïnspireerd door het hedendaagse, stedelijke Brazilië. De geur is gecreëerd door het duo Karine Vinchon Spehner en Elizabeth Maier.

"This perfume is packed with joy and spontaneity, like Brazilians dancing and singing to the rhythm of the music", aldus parfumeur Elizabeth Maier.

Wat ruiken we? In iedergeval noten van lime, cachaça (Braziliaanse rum) en munt. Dit vormt bijelkaar de geur van Caipirinha, u weet wel die populaire Braziliaanse cocktail. Even later ontdekken we ook nog hints van bloemen. Het blijkt hier te gaan om de Tiaré en ylang ylang bloem. Batucada is een gelukkig, uplifting, sensueel en fris parfum die ons hart sneller doet kloppen, keer op keer na het sprayen. Kost het? 100 ml: 95 euro, 50 ml: 70 euro. Verkrijgbaar op de site van het merk.

Photos: Nino de Snoo