04-03-2012

Bentley Mulsanne Executive Interior

Op de afgelopen IAA toonde Bentley alvast een voorproefje van het 'Executive Interior' voor de Mulsanne, het vlaggenschip van het merk. En goed nieuws: het vergaande maatwerk is nu ook daadwerkelijk opgenomen in de prijslijsten van de toplimousine.

Het 'Executive Interior' kan in twee gradaties worden aangemerkt: als 'Theatre' of 'iPad'. Het Theatre-pakket omvat een uitklapbaar 15,6-inch LED-schermp in het dak, twee 8-inch schermen in de hoofdsteunen en een Apple computer in de kofferbak die het één en ander aanstuurt. Via twee USB-aansluitingen in het middengedeelte, vlakbij de champagnekoeler en -glazenhouder, kan verbinding worden gemaakt met de computer. Het draadloos aansturen van alles kan via de bijgeleverde iPod Touch (voorzien van een Bentley-app).

Bent u meer van de iPad's, dan is de iPad-optie the way to go. In de twee elektronisch uitklapbare, chique picknicktafels worden iPads gemonteerd die te bedienen zijn met een draadloos toetsenbord. En in dichtgeklapte toestand ziet niemand er wat van.

Bentley komt de clientèle met een hardnekkige papierverslaving ook enigszins tegemoet, want tegen een nog onbekende meerprijs wordt de Mulsanne met het Executive Interior-pakket geleverd met een Tibaldi Fountain pen, weggewerkt in de armsteun. Cool!