06-03-2012

Feadship unveils Superyacht concept Project QiHet Nederlandse bedrijf Feadship, wereldwijd de belangrijkste bouwer en ontwerper van luxe jachten, zal op de 2012 Dubai International Boat Show haar nieuwste concept aan het publiek presenteren, genaamd de Qi.

De naam Qi (uitgesproken als 'Chee') wordt in de Oosterse wereld gebruikt voor de levenskracht en energie die door de gehele schepping stromen. Een toepasselijke naam dus, want veel elementen van de Qi worden in toekomstige schepsels van Feadship gebruikt. Het woord Qi wordt in het Chinees ook geschreven met vloeiende tekens en strakke lijnen. Dit is dan ook mooi in de vormgeving van het nieuwe superjacht verwerkt.

Het 56 meter lange jacht beschikt over vier gasten suites op het benedendek, elk met een eigen terras. In het midden van de romp heeft de Qi grote deuren die opening bieden tot een gigantisch wellness gebied en open sportschool aan het water. Het gehele jacht staat eigenlijk in het teken van uitzicht, ruimte en openheid, want ook op het hoofddek bevinden zich grootse lounge ruimtes die omgebouwd kunnen worden voor openlucht feesten. Er is zelfs een bioscoop met 180 graden scherm die een geweldige 3D beleving zou moeten kunnen geven.