01-03-2012

The Ferrari F12 Berlinetta


Na 6 jaar genieten van de Ferrari 599 GTB Fiorano is de tijd aangebroken voor zijn opvolger, de F12 Berlinetta. De superstrakke, krachtige bolide is een moderne interpretatie van een klassieke Italiaanse GT die in staat is om ultieme prestaties neer te zetten. Daar waar de 599 nog slechts een poging was om successen uit het verleden te doen herleven, is de F12 Berlinetta de vervolmaking van deze missie.

Hij beschikt over een 6,3 liter grote V12 van 740 pk en 690 Nm die gekoppeld wordt aan een gerobotiseerde F1-versnellingsbak met dubbele koppeling. Daarmee spurt deze 1.525 kilogram zware Ferrari naar 100 km/h in 3,1 seconden en naar 200 in 8,5 seconden. De topsnelheid ligt boven de 340 km/h. Op verbruiksvlak kondigt het automerk een daling aan van dertig procent ten opzichte van zijn voorganger, wat resulteert in een uitstoot van 350 g CO2/km.

Waarschijnlijk zal 'Rosso Scuderia', oftewel Ferrari-rood, de populairste kleur worden. Maar de Italianen bieden ook vele historische kleuren aan zoals het baby-blauwe Azzurro California, het oranje Rosso Dino en het groene Verde British Racing. Welke de mooiste kleur is, dat hangt natuurlijk af van uw persoonlijke smaak. Kleurtjes uitproberen doet u trouwens op deze website. Daar vindt u namelijk na het introductiefilmpje een configurator.