12-05-2012

Hennessy X.O Mathusalem by Arik LevyOp uitnodiging van Hennessy heeft de Israëlische kunstenaar Arik Levy een exceptionele coffret gecreëerd voor de X.O Mathusalem karaf (Mathusalem is de naam voor een fles van 6 liter). Gisteren werd deze gelanceerd in galerie Priveekollektie te Heusden. Hier werden tevens een aantal nieuwe kunstwerken van Arik Levy getoond. LUXURY4MEN was erbij.

Arik Levy heeft het samenspel van kracht en finesse in Hennessy X.O uitgedrukt in geometrische lijnen en facetten, geslepen door de elementen en deze samengebracht in een mineraal fort waarin een schat schuilt. Het resultaat is een tastbare glimp uit de mythische wereld die Arik Levy voor zichzelf heeft geschapen. Met zijn sobere mannelijkheid en subtiele silhouetten is de coffret een metaforische incarnatie van ieder aspect van de iconische cognac.
Het ontwerp van de coffret is gebaseerd op eerder werk van de kunstenaar, genaamd "Rocks" (zie foto onder). "Een rock nodigt je uit om de wereld uit een andere hoek te bekijken, door het prisma van de natuurlijke, minerale, scherpe lijnen, geïnspireerd op geologische formaties gevormd door vuur, aarde en water", aldus Arik Levy. Zijn rocks maakt hij met materialen als gepolijst staal, brons, koper en stof.

Voor deze coffret werkte Levy voor het eerst met leer. De metallic contouren werken samen met het zacht Barenia kalfsleer, bewerkt om te doen lijken op de huid van een draak. 

Na opening onthult de coffret zijn diepste geheimen, een kostbare cognac en een authentieke fusil. Dit onveranderde ritueel om de cognac met een fusil te serveren komt van de keldermeester, hij proeft met deze pipet de rijpende eaux-de-vie rechtstreeks uit de vaten. 

Er zullen wereldwijd slechts 100 exemplaren Hennessy X.O Mathusalem by Arik Levy worden uitgebracht, genummerd en met een certificaat van authenticiteit. De prijs? 18.000 euro! Als kers op de taart zijn er ook drie nog exclusievere exemplaren, uitgevoerd met krokodillenleer, voor een prijs van circa 50.000 euro.

 

Hennessy X.O
Hennessy X.O cognac treft het palet met een aromatische structuur, volle en peperige tonen in het begin, warme kruidige aroma's van kruidnagel, kaneel en leer en een verzachting van de smaak door vanille en gekonfijt fruit.
Arik Levy
Arik Levy (Tel Aviv, Israel 1963) is een artiest, designer, technicus, fotograaf en filmmaker. Zijn multidisciplinaire werk wordt getoond in diverse prestigieuze galerieën en musea wereldwijd. Zijn werk omvat objecten, schilderijen, installaties en sculpturen evenals complete "omgevingen". De thema's in zijn werk zijn divers, maar onderling verbonden aan leven in een ongecontroleerde, maar tegelijkertijd sterk onder toezicht staande omgeving, en reflecteren op mensen en menselijk gedrag.

Arik Levy wordt in Nederland vertegenwoordigd door Priveekollektie Contemporary Art | Design. Van 13 mei tot 7 juni 2012 is zijn solotentoonstelling 'EmotionalDeflection' te zien in de nieuwe galerieruimte aan De Lind 4 in Oisterwijk.